Kreativnost “Naše kuće”

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ organizovali su izložbu svojih radova, kao poklon gradu uoči praznika. Više desetina radova, koji su nastali različitom tehnikom, govore o mašti i o talentu pojedinih članova “Naše kuće”.

Iako su članovi Centra za pružanje usluga socijalne zaštite već prepoznati u zajednici kao veliki maštari, pojedini radovi koje su posetioci imali mogućnost da pogledaju u Narodnom muzeju uoči otvaranja postavke, ukazuju da se radi o talentovanim pojedincima.

Kako je rekla Adrijana Blagojević, zaposlena na mestu radnog terapeuta, prikazani su radovi korisnika, koji stvaraju na raznim radionicama.

-Organizovali smo izložbu, da bi pokazali čime se sve bavimo u okviru radionica i okupacionih  terapija. Zastupljeni su radovi raznih tehnika, tkačko-krojačka, zatim likovna, a imamo i talentovane članove, kao što je Josip Senji, koji je jako dobar u slaganju puzli. Osim njega, gotovo svi korisnici su za nešto talentovani.

Osim što su vični kada je stvaranje slikarskih dela u pitanju iz Centra se trude da svaku svečanost upotpune i malim programom, a ovoga puta je to bio mini racital, većinom autorskih stihova.

Više od dvadesetoro korisnika, osmislilo je i uradilo preko 30 radova, koji su prikazani na prvoj ovakvoj izložbi. Kako iz Centra obećavaju, u planu je velika izložba radova korisnika, koja će biti organizova tokom leta.