Košarkom čuvaju uspomenu na Jovanu Kojić: Memorijal koji nosi njeno ime u subotu u hali „Jezero“

Sportska organizacija Ženske kikindske košarke u subotu će u hali „Jezero“ upriličiti drugi Memorijalni košarkaški turnir „Jovana Kojić“. Inicijativa za organizaciju događaja javila se prošle godine u klubu:

-Želeli bismo da turnir postane tradicionalan i da se održava i narednih godina. Drugu godinu zaredom organizujemo ovaj događaj, kojim i afirmišemo ženski sport u Kikindi, ovoga puta košarku. Od mlađih kategorija očekujemo učešće naših suseda iz Novog Miloševa, Bečeja i Elemira, objašnjava Mirjana Milanović, trener u SO ŽKK.

Turnir se organizuje u znak sećanja na članicu ekipe i Kikinđanku Jovanu Kojić:

-Jovana je bila naša igračica dugi niz godina. Nažalost, ona je pre dve godine maja meseca poginula u saobraćajnoj nesreći, što nas je sve duboko pogodilo. Zato smo odlučili da svake godine maja organizujemo turnir u znak sećanja na našu Jodžu.

Poseban deo turnira biće meč koji će igrati devojke koje su trenirale i igrale sa Jovanom:

-One će igrati meč sa Bačkom Topolom, koji su naši jako veliki prijatelji. Turnir počinje u 9 sati kada nastupaju mlađe kategorije, koje se bore za prva tri mesta. Nakon njih će na teren izaći pionirke koje se takođe bore za prve tri pozicije. Onda će nastupiti seniorke, a od 17 do 18 sati na teren će veterani, odnosno oni koji su nekad igrali sa Jovanom.

Memorijalni turnir „Jovana Kojić“ okupiće sve uzrasne kategorije ženske košarke. Pokrenut je sa željom da sećanje na Jovanu nikada ne izbledi, jer je bila izuzetna mlada osoba. Osim njenih sjajnih partija sa pozicije beka, saigračice ističu da neće zaboraviti njen osmeh i anđeoski glas.