Košarkaši „Velike Kikinde“ spremni za prvenstvo: „puca“ se na viši rang

Prvenstvo u košarci počeće za vikend.

Košarkaši „Velike Kikinde“ i ove godine nastupaće u Drugoj regionalnoj ligi Sever, koja je ove godine podeljena u dve grupe od po osam ekipa, koje će se kasnije sastati u play off, odnosno play out fazi:

-Prve četiri ekipe, gde mi planiramo da budemo, nastaviće dalje takmičenje ukrštanjem sa sremskom i novosadskom grupom. Trebalo bi da uđemo u borbu koja vodi u viši rang takmičenja, što nam je opet cilj. Imaćemo velikog protivnika u somborskoj ekipi „Joker“, koja je ove godine sastavila zaista respektabilan tim. Mislim da ćemo pobednik grupe ove godine biti ili somborska ekipa ili mi, objašnjava trener Kikinđana Vladimir Šurlan.

„Velika Kikinde“ se tokom pauze pojačala i zbog toga su i ambicije porasle:

-Na poziciju plejmejkera smo doveli Stefana Ratkovića iz Bečeja, koji već godinama igra jednu od vodećih uloga na poziciji plejmejkera u našim ligama i ligi iznad. Vratili smo Miroslava Čubrila, koji igra na pozicijama četvorke i petice i još dva studenta Milana Dobrinića i Milana Rudana iz Novog Sada da nas pojačaju na pozicijama plejmejkera i četvorke, dodaje Šurlan.

Sezona ujedno počinje i za mlađe uzrasne kategorije, odnosno za mlađe juniore ispod 18 godina, pionire i mlađe pionire, od kojih se takođe mnogo očekuje:

-Kada je kvalitet u pitanju, mogu da kažem da se radi o grupi dečaka koji vredno rade. Dobro su selektirani. Čitavo leto su se sklapale kockice i mogu da kažem da ćemo u ligama u kojim nastupamo predstavljati ozbiljnu težinu, ističe trener mlađih kategorija Igor Maljković.

Aktuelan je i upis u Školu košarke:

-Pozvao bih decu uzrasta 2008. godište i mlađe da dođu u Školu košarke. Upis je svakog dana od 18 sati u sali „Partizana“. Jednu grupu trenira Vladimir Šurlan, a drugu ja, kaže Saša Pilipović ispred Škole košarke.

Seniori „Velike Kikinde“ sezonu startuju sledećeg četvrtka, kada gostuju subotičkom „Spartaku“, dok prvi meč na domaćem terenu igraju dva dana kasnije protiv „Beočina“.