Ko to tamo tako lepo svira?

Trećeg vikenda u okviru  manifestacije “Kikindsko leto” sugrađanima se predstavio duvački orkestar DVD. Zbog nenadanog zahlađenja bila je manja posećenost ali to ipak nije uticalo na kvalitet muziciranja. Ova novooformljana muzička snaga dobrovoljnog vatrogasnog društva pokazala je da može da se meri sa pravim profesionalcima.

Nekada svega osmoro muzičara, koliko ih je bilo ranijih godina sada čak dvadesetoro članova društva objedinjuje jedan kvalitetan orkestar, na čijem čelu se nalazi dvadesetogodišnji Albert Nađ. Kako kaže, ovaj nastup će i njima ostati u karijeri zapisan kao jedan od najlepših, baš zbog toga što su svirali pred sugrađanima:

-Od januara sam šef ovog orkestra, koji uspešno radi već dugi niz godina. Uspešno smo završili ovaj naš večernji koncert. Na početku sam mislio da neće biti dovoljno ljudi, ali se polako prikupila publika. Zaista misllim da je ovo jedan od najuspešnijih koncerata od kada sam ja šeh, a i uopšte u neko poslednje vreme. Mi smo počeli sa pripremama za veliki koncert, kojim ćemo obeležiti veliki jubilej.

 

Kako bi napravili  ugođaj za sve koji vole tu  vrstu muzike radi se vredno, vežba se u prostorijama društva i više sati dnevno, što uspešno nadoknađuje činjenicu da je retko ko od njih profesionalno u tim vodama. Završetak nastupa čekao je i dobri stari kombi.

Skoro četvrtu deceniju ovaj već isluženi kombi vozi orkestar i njegove članove, asocirajući sve koji ga vide da pomisle da će u Kikindi biti snimljen drugi deo kultnog filma „Ko to tamo peva“. Za volanom upravlja bubnjar orkestra Dragan Jerković koji kaže da su kao orkestar dobro prihvaćeni gde god da stignu, ali i da kombi izaziva veliko interesovanje:

-Osamdeset prvo godište je ovaj autobus. Ima 17 plus jedno sedište. Ja sam tu negde 1995 položio za autobus. Ja vozim muzičare, kada je to potrebno da ne bi tražili vozače. Ovo vozilo jeste oldtajmer , ima 37 godina, a mi nemamo drugo vozilo. Ljudi se iznenade ali znaju da su vatrogasna vozila relativno stara. Ranije smo išli na ekskurzije do Subotice, Beograda.

Članovi duvačkog orkestra DVD već od sutra pojačavaju probe, kako bi što spremniji nastupili na velikom svečanom koncertu koji planiraju da održe u sali Narodnog pozorišta 16.septembra u 20 sati, a povodom obeležavanja 85 godina od osnivanja duvačkog orkestra DVD.