Knjige na poklon – Akcija GrO SNS Kikinda

Kikindski odbor Srpske napredne stranke danas je sugrađanima na gradskom trgu delio knjige koje su i prikupili članovi ove stranke. Time su ulepšali dan brojnim sugrađanima koji su dobili novo štivo za čitanje.

Pred godišnje odmore mnogi se pitaju šta će čitati ovog leta. Danas su sugrađani koji su u potrazi za dobrom knjigom imali priliku da izaberu naslove koje su im ponudili aktivisti Srpske napredne stranke na gradskom trgu.

Sugrađanina Božidara Grbića zatekli smo kako bira knjige.

– Ovo je jedna dobra akcija za nas koji volimo da ponekad pročitamo dobru knjigu, da nam se prošire vidici i da nešto novo saznamo. Izabrao sam memoare iz doba Turaka i videću šta ću sledeće pronaći a inače volim da čitam te ratne teme, kaže Grbić.

I sugrađanka Nada Prunić zadovoljna je akcijom. 

– Divna akcija, treba da ih je više. Obično ne možemo neku knjigu da pronađemo a nekom stoji na polici jer ju je već pročitao, kaže Nada Prunić. 

Podeli knjiga na gradskom trgu prethodilo je prikupljanje kome se odazvao značajan broj članova SNS.

– Zadovoljni smo akcijom i za mesec, dva dana organizovaćemo akciju sličnog tipa. Više od 800 naslova je prikupljeno, od dečije literature , do ozbiljnih klasika, beletristike, stručnih dela čak i enciklopedijskih izdanja iz raznih oblasti kaže Srđan Sivčev, predsednik Saveta za kulturu GrO SNS Kikinda.

Akcija podele knjiga biće ponovljena najavljuju u sns a ova na jedan dan javna biblioteka ulepšala je dan sugrađanima koji vole da čitaju.