“Knjiga o džungli” u renoviranom “Lanetu”

Pozorište “Lane” je ove godine uvršteno u turističku ponudu grada, što znači da će mališani iz vojvođanskih gradova imati mogućnost da u okviru posete Kikindi pogledaju i pozorišne predstave ovog dečjeg teatra, koje će od kraja maja raditi u potpuno renoviranom prostoru.

Kako bi bili što reprezentativniji, članovi i pokretači malog, ali sve više vrlo značajnog pozorišta u Kikindi, “Lane”  od početka godine su u velikim poslovima. Namera je da se što više uradi na adaptaciji prostora, kako bi i mali gledaoci sa svojim roditeljima, ali i sami glumci imali gde da provedu kvalitetno vreme. Radovi  se privode kraju, rekao je direktor pozorišta “Lane” Aleksandar Maletin:

-Ono što je sad u toku to su već finese, sređivanje, postavka klime i ostalo. Ipak, ono što je najbitnije to je što  danas počinju deca da nas posećuju, krećemo sa predstavama. Plan je da tokom maja dosta još radimo, gostujemo sa predstavama. Do sada smo bili u Vršcu, Pančevu. Sam kraj ovog meseca čuvamo za svečano otvaranje pozorišta.

Zvanično otvaranje pozorišta je planirano za kraj maja, kada će i kikindska publika imati mogućnost da pogleda lutkarsko-scenski komad, za koji je potpunu kostimografiju uradio Milan Vujić, čija je kreativnost zapažena i primenjena i u profesionalnim pozorištima.

Za renoviranje kompletnog prostora grad je uložio 3 milona dinara, a radovi podrazumevaju potpunu izmenu izgleda unutrašnjeg dela pozorišta, uz izgradnju  foajea, kuda će publika ulaziti u salu, zatim osposobljavanje centralne prostorije kao multifunkcionalnog prostora u kom će roditelji imati mogućnost da borave, kada dovedu decu na probu. Takođe je urađena soba režije, odakle se pušta muzika, svetlo. Svi radovi u dvorištu su obavljeni, bez da je i jedna biljka oštećena u zelenoj bašti pozorišta, na koju su naročito ponosni članovi “Laneta”. Iz ovog pozorišta su najavili i da će tokom letnje sezone upriličiti i bioskopske  projekcije.