Kikindskom tenisu se vraća stara slava

Na teniskim terenima Sportskog centra „Jezero“ u toku je Regionalni turnir za dečake do 14 godina. Danas su odigrani polufinalni susreti a konačni rezultati najbolje plasiranih biće poznati sutra.

Regionalno Ekipno prvenstvo u tenisu za dečake do 14 godina u organizaciji Teniskog Saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Teniskog saveza Vojvodine okupilo je osim domaćina iz Kikinde, timove iz subotičkog Spartaka, novosadske Vojvodine, pančevačkog Dinama i tima Mladost takođe iz Pančeva. Finalisti će se plasirati na Ekipno prvenstvo države. Sportski je očekivati pobedu i njoj se nadaju i Aleksa i Uroš.

-Konkurencija je jaka, svi su dobri igrači ali mislim da ipak možemo da dobijemo turnir, kaže Aleksa Borbelj, jedanaestogodišnji igrač Teniskog kluba Kikinda.

-Bile su dobre pripreme i juče smo pobedili dečake iz Pančeva. Danas igramo protiv novosađana i očekujem ulazak u finale, odsečan je jedan od najboljih igrača Teniskog kluba Kikinde Uroš Ćirić koji ima trinaest godina.

U klubu su zadovoljni što je Kikinda ponovo prepoznata u svetu tenisa i što je dobila priliku da bude organizator ovog prvestva čime planira da popravi sopstvenu poziciju u belom sportu.

– Mi prvi put imamo ekipu koja može da učestvuje na ovom prvenstvu i vrlo smo zadovoljni što posle nekoliko loših godina za kikindski tenis, podele klubova, možemo ponovo da učestvujemo. To je naravno i kruna rada u klubu a  tu moram da pomenem i Grad Kikindu koji pruža podršku i pomaže finansijski. Momci su mladi i mislim da treba krenuti prvo sa učešćem a naredne godine očekivati bolji rezultat, ističe Vladimir Jolić, trener i sekretar kluba.

Kikindski klub broji 40 mladih tenisera a konkurs za upis novih članova je otvoren. Prvi mesec je besplatan. Budući polaznici već u junu mogu očekivati nastup na turniru narandžastog nivoa za decu do 10 godina.