“Kikindsko leto” uz muziku i pozorišne predstave, bioskopske projekcije i sportske manifestacije

Kikindsko leto počinje 26. jula, „Foto avanturom“, koju vodi Čedomor Vujanić, a pod nazivom maraton „Foto safari“ i koja će imati internacionalni karakter uz predstavnike iz Kanade i Indonezije. Kulturna ponuda leta, u našem gradu obuhvatiće niz pozorišnih predstava, koncerata, kao i muzičkih večeri. Realizacija osmišljenog programa u okviru ovogodišnje manifestacije„Kikindsko leto“ počela je tokom ovog meseca, nizom dešavanja u Kulturnom centru, zatim bioskopskim projekcijama, kao i otvaranjem Terra simpozijuma, raznijm edukacijama i sportskim dešavanjima. Ove godine Kikindsko leto zvanično počinje 26. jula, Foto avanturom, navela je Jasmina Milankov:

-Desetog avgusta tradicionalno će biti organizovano  veče disko i rok muzike, disko Delfin, uz DJ Savu Grabića kod bazena, SC „Jezero.  Takođe će biti organizovano disko veče  za nešto mlađu publiku, koja je  volela domaću muziku devedesetih.

I ovoga puta publika će u dvorištu Kurije  moći da proprati glumačke priče sa dasaka koje život znače, poput „Nisam lud da umrem gladan“, Drž, ne daj!“,predstava Gimnazijalaca „Šest lica u potrazi za autorom“ kao i  „Ljubavne igrarije“.

-Kada su muzičke večeri u pitanju, predstaviće se KUD „Mokrin“ i tradicionalno „Sunčana jesen“, ali su planirani i koncerti na kojima će se predstaviti Lena Kovačević, zatim Nenad Milosavljević Galija, Aleksandar Dujin. Trudimo se da svake godine ponudimo što bogatiji program. Pohvalila bih i naša sela, koja polako ali sigurno pripremaju  i svoje manifestacije, koje uspešno realizuju tokom leta-dodala je Milankov. Kikindsko leto zvanično 1. septembra zatvara pozorišna predstava Zvezdara teatra, “Savršen kroj“po tekstu Vladimira Đurđevića u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović Pele