Kikindsko leto počinje 21.juna

 

Dramom „Fatalni Ishod“ čiju će projekciju Kikinđani imati priliku da pogledaju na letnjoj sceni Narodne biblioteke u četvrtak u 21 sat, počinje tradicionalno “Kikindsko leto”

Namera loklane samouprave je da se objedine želje i mogućnosati na zadovoljstvo sugrađana, koji će na ovaj način provesti vrele letnje dane u svom gradu. Prvi letnji dan, navela je ispred Gradske uprave Marijana Mirkov, simbolično će biti i prvi dan “Kikindskog leta”:

-Kako smo navikli sve naše sugrađane Grad Kikinda je pripremila bogat program. Imamo i nekih novina. 21.juna počinjemo letnjim bioskopom i svakog četvrtka, sa početkom u 21 sat, u dvorištu Narodne biblioteke naši građani će do kraja avgusta imati mogućnost da pogledaju neki film. Tu su i sportska zbivanja, muzičke večeri. Prošle godine smo organizovali Igre na vodi, u saradnji sa SC “Jezero”. I ove godine pozivamo sugrađane da oforme svoje ekipe i da se prijave za učešće.

U programu će osim zvučnih imena iz sveta muzike, pozorišta i sporta, zatim raznih kulturno zabavnih dešavanja svoje učešće uzeti ustanove kulture, razna udruženja i organizacije, što će još više obogatiti samu manifestaciju. Ključna dešavanja će se većinom odvijati u dvorištu Kurije, ali su pojedini programi izmešteni na adekvatniji prostor.

Pozorišne predstave, koncerti, poznata lica poput Predraga Ejdusa, Nade Blam, Mine Latzarević tek su nagoveštaj bogatog kikindskog leta koji nam obećavaju organizatori. Osim ovoga u planu je i maskembal sa temom  lepe šezdesete, a i ovoga puta će biti organizovano veče sa Grabićem u okviru disko-rok hepeninga. Svi programi, koji će sugrađanima biti na raspolaganju su besplatni, poručuju iz Gradske uprave.