Kikindski penzioneri 16. put lomili slavski kolač

Kikindski penzioneri su 16. put obeležili svoju slavu Svetog Savu. Veliki broj prijatelja, gostiju i saradnika imalo je  mogućnost da uz obredno rezanje kolača, zatim recital i pesme o prvom srpskom prosvetitelju uveliča slavsko veselje.


Poledica na putevima, rekao je predsednik Udruženja penzionera Velizar Silvester  i loši vremenski uslovi, ipak su delimično osujetili planove prijatelja udruženja iz Zemuna, Sremske Kamenica i još nekih mesta, da budu deo svečanosti, ali su oni malo bliži ipak došli i uveličali slavlje:

-Danas su tu sa nama svi oni koji su mogli da dođu. Vremenski uslovi nam nisu išli na ruku, ali se i ovoga puta odazvalo više od 100 zvanica. Drago nam je što ćemo moći sa prijateljima da obeležimo ovaj svečani datum, premda nam nedostaju i prijatelji iz drugih udruženja.

Ove godine je ulogu kuma preuzeo član GV Miodrag Bulajić, dugogodišnji prijatelj udruženja, koji podržava zalaganja i angažovanja pripadnika treće dobi prisustvujući gotovo svim manifestacijama i proslavama penzionera.

Kum je, kako to dolikuje u domaćinskoj kući, dočekan uz pesmu, za koju je stihove napisala Zorica Vasiljević.

Čestitajući slavu udruženju, u svoje i u ime gradske uprave Bulajić im je poželeo i dobro zdravlje i da uvek budu tako ativni i angažovani:

 

-Želim im dobro zdravlje, dug život, da uvek zrače ovim entuzijazmom i da kao čuvari tradicije još dugi niz godina slave ovu slavu. Mi smo ponosni  na činjenicu da kroz zajedničke projekte možemo da pomognemo u jednom velikom obimu  u radu  samog udruženja. Nemerljiv je uticaj naših najstarijih sugrađana, naših penzionera u funkcionisanju samoga grada. Kikindski penzioneri sarađuju sa velikim brojem udružeja iz okoline, ali i šire. Prijateljski kontakti i saradnja vrlo su bitni kada je realizacija ovakvih manifestacija u pitanju, mišljenja su i saradnici iz drugih mesta.

 

Nakon programa, koji su pripremili članovi „Sunčane jeseni“ obredno je sečen kolač, zatim je posluženo žito, nakon čega je nastavljeno druženje uz svečani ručak i zabavni program