Kikindski naprednjaci reaguju na optužbe DSS-a

Kada se pogleda šta su sve pričali novi lideri DSS-a, postaje jasno zašto se podrška koju imaju u narodu meri u promilima i zašto ni u Kikindi ne mogu na svojim tribinama da skupe više od 20 ljudi. Razlog je jasan – neće narod da sluša i podržava licemere.
Napomenuo bih da je gospodin Miloš Jovanović tokom NATO agresije 1999. godine bio u Parizu. Na istom mestu je bio i tokom progona Srba na Kosovu i Metohiji 2004. godine. Gospodin Slobodan Samardžić je svoju decu sklonio u Brisel, a ne na Kosovo i Metohiju. Obojica su bili u ministarstvu koje se bavilo Kosovom i Metohijom i nisu uradili ništa, a sada su im puna usta
Kosova i želje da dobiju koji glas za svoju raspalu stranku.

Poznati kikidndski kuršmit, Ladislav Tomić, koji nema viziju, ne zna da popuni formulare da izađe na izbore, ne zna koji su problemi i kako bi trebalo rešavati probleme na lokalu, zna samo da mrzi i napada Srpsku naprednu stranku i Pavla Markova. Mi njemu ne dajemo savete kako se štroje prasići, tako da i on boljima i uspešnijima od sebe ne treba da daje savete o politici, a svoju opsesiju i mržnju prema Pavlu Markovu neka počne da leči na vreme.

Položaj u kojem se Srbija nalazi nije ni malo lak, nasleđeni problemi su ogromni , a greške koje su u prošlosti učinjene su katastrofalne. Predsednik Aleksandar Vučić grčevito se bori za zaštitu nacionalnih interesa, očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije, očuvanje srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, kao i za kvalitetan i bezbedan opstanak srpskog stanovništva koji živi u enklavama i na severu KiM. Narod to vidi i zato podržava Vučića, a ne one koji se junače preko tuđih leđa.

dr Dušan Prekratić
Član gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kikindi