Kikindski naprednjaci proslavili slavu

Kikindski naprednjaci proslavili slavu

Sveta Petka je kod Srba veoma poštovana svetiteljka, u narodu poznata kao zaštitnica žena, koja je pomagala bolesne i siromašne.Ovaj dan slava je Srpske napredne stranke koja je u gradskom odboru proslavljena uz rezanje slavskog kolača.

 

 

 

 

 

 

-Ova godina protiče u jubileju najveće stranke u Srbiji, jer proslavljamo deceniju osnivanja i rada. Možemo da se osvrnemo na razvoj naše stranke uz nemerljivu pomoć koju smo imali i od naše krsne slave Svete Petke koja je od prvog dana uz nas. Sledili smo načela koja smo tada dogovorili i ciljeve koje smo postavili. Svaku porodicu čini jedinstvo i upravo sloga među nama dovela je do toga da ostvarimo značajne rezultate kojima smo opravdali razlog našeg okupljanja. Jedinstvo i razumevanje jednih prema drugima pomoći će nam da ostvarimo sve ciljeve koji su pred nama – istakao je Pavle Markov, predsednik Gradskog odbora SNS.

Markov se osvrnuo i na to kako Kikinda izgleda danas pod vođstvom Srpske napredne stranke:

-Kikinda je postala bolje mesto i lepši grad za život. Učinili smo puno toga da podignemo kvalitet života svih građana koji žive u našem gradu. Ipak, naš posao nismo završili. Postoji mnogo stvari koje treba unaprediti kako bi i naša pokolenja imala bolju i svetliju budućnost. U godinama koje dolaze nas očekuju izazovi, tako da ćemo dati sve od sebe jer na prvom mestu uvek treba da nam bude čovek.

Kuma slave bila je Biljana Kikić, a proslavi su prisustvovali članovi, simpaziteri, funkcioneri i gosti.