“Kikindski mlin” donirao Dečijem odeljenju savremeni aparat

Opšta bolnica u Kikindi dobila je još jednu vrednu donaciju. Pozivu gradske vlasti da pomognu opremanje ove zdravstvene ustanove odazvao se i “Kikindski mlin”. Gradonačelnik Pavle Markov ovom prilikom istakao je da jedan od prioriteta lokalne samouprave unaprediti zdravstvenu zaštitu, a naročito se to odnosi na lečenje dece i omladine.

-Ovim putem želim da se zahvalim kompaniji “Kikindski mlin” koja se odazvala našem javnom pozivu i priključila se velikoj humanitarnoj akciji čiji je cilj da se kupe svi potrebni medicinski aparati koji će olakšati lečenje naših sugrađana. Osim toga rad zdravstvenih radnika biće bolji. Podsetio bih da su se akciji priključile firme “Mekafor”, “Kalcedonija” i druge – rekao je Markov.

Gradonačelnik Markov dodao je da je pored opreme važan i prostor u kom se pacijenti leče.

-Gradska uprava pokrenula je inicijativu da se Opšta bolnica u potpunosti rekonstruiše. Odmakli smo u svim pripremnim radnja koje se tiču ovog projekta. Uskoro ćemo znati i tačan datum početka ovog posla – pojasnio je Markov.

Medicinski aparat termostat vredan je 1.000 evra, a koristiće se na Dečijem odeljenju , rekla je Milena Magazin, izvršni direktor “Kikindskog mlina”.

U ime zaposlenih na donaciji su zahvalili zamenik direktora Opšte bolnice dr Jovan Jakonić i dr Ivana Savković, pedijatar.Ovaj aparat obezbeđuje optimalnu temperaturu za mikrobiološke analize. Sada će biti mogućnosti da se brzo i efikasno urade analize u periodu kada laboratorije ne rade tokom poslepodneva, noći i vikendom. Uz pomoć nove opreme neće biti više čekanja od nekoliko dana na rezultate nego će se oni znati u roku od nekoliko sati.