Kikindskom “Le Belieru” potrebno stotinak radnika

Televizija Rubin izveštavala je o tome da je u našem gradu velika potreba za radnicima. Fabrike koje posluju u Kikindi i koje se šire započele su borbu da zadrže zaposlene, ali i da pronađu nove ljude, pa se osim redovnih konkursa odlučuju i za nešto drugačiji pristup. Tako je firma “Le Belier” nedavno započela javnu kampanju u potrazi za novozaposlenima. Flajeri, na kojima se može ispisati i radna biografija mogu se naći u poštanskim sandučićima, kao i na štandovima na pijaci i na Gradskom trgu.

-Javnom akcijom želimo da privučemo što više kvalitetne radne snage sa ovog područja. Naša kompanija nudi priliku za razvoj i napredovanje s obzirom na to da puno ulažemo u kadrove i njihovu edukaciju – istakla je Mirjana Relić Bajić, rukovodilac ljudskih resursa “Le Beliera”.

U ovoj fabrici zaposleno je više od 700 ljudi koji rade u mašinskom i proizvodnom pogonu. Kako je povećan obim proizvodnje kompaniji nedostoje još stotinak radnika.

-Neophodni su nam radnici svih profila od pozicije livaca do pozicije inženjera. Svi zainteresovani su dobrodošli da se prijave na informativnim pultevima na pijaci i Gradskom trgu – dodaje naša sagovornica.

Kikindski “Le Belier” sve što proizvede izvozi u zemlje Evropske unije. U našem gradu posluje već 16 godina i proizvode delove za automobilsku industriju.

-Najviše uticaja na novozapošljavanje ima početak realizacije velikog projekta sa proizvođačem automobila firmom “Reno nisan”. Prvi put od kada poslujemo radimo i mašinsku obradu i direktno poslujemo sa kupcima. To je bio razlog što smo izgradili novu fabriku, uložili dosta novca u novu oipremu i do sada angažovali već 90 radnika. U narednom periodu očekuje nas povećanje kapaciteta naših proizvoda – rekao je Miroslav Grujić, menadžer za unapređenje i lim proizvodnju.

Mirjana Relić Bajić napominje da novozaposlene prvenstveno treba da privuče stabilan firma koja se razvija i nudi priliku svakom radniku da napreduje. Kada je reč o zaradi evo šta smo saznali:

-Zarada je veoma kompetativna. Plata je poslovna tajna, ali mi nudimo razne vidove motivacije:redovnu i sigurnu zaradu, naknadu za topli obork, isplatu perekovrenog i noćnog rada, mesečnu stimulaciju.

Nema limita kada je reč o godištu novozaposlenih, ističu u ovoj fabrici i dodaju da se zainteresovani mogu prijaviti i na ulazu u fabriku, ali i putem email adrese jobs@lebeleier.rs.