Kikindski “Kup Banata” okupio 320 plivača svih uzrasta

Kikindski “Kup Banata” okupio 320 plivača svih uzrasta

U organizaciji Plivačkog kluba “Velika Kikinda” održano je peto međunarodno nadmetanje koje je okupilo takmičare svih uzrasta iz 20 klubova. Veliku pomoć ovom sportskom događaju pružili su plivački savezi Srbije i Vojvodine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Na “Kupu Banata” okupilo se 320 takmičara iz 20 klubova iz Srbije i Rumunije. Kikinda je oduvek bila cenatr plivanja i drago nam je da okupljanjem u jedan klub plivači iz vašeg grada napreduju – istakao je Dragan Jocić, komesar Plivačkog saveza Srbije.

-Plivački klub “Velika Kikinda”, grad Kikinda i plivački sport je veoma bitna karika u ovom sportu u Srbiji. U sportskom centru koji je rekonstruisan stvoreni su idelani uslovi za treninge i održavanje takmičenja – dodao je Aleksandar Rosić, predsednik Plivačkog saveza Vojvodine.

Podrška nije izostala ni iz grada Kikinde. Miodrag Bulajić, član Gradskog veća istakao je da je od velike važnosti to što su u Kikindi održana dva značajna plivačka takmičenja u proteklih mesec dana:

-Gradska uprava obezbedila je neophodne infrastrukturne uslove za održavanje ovakvih takmičenja. Plivački klub “Velika Kikinda” ima organizacione sposobnosti i kapacitete za organizaciju velikih mitinga. U proteklom periodu rekonstruisan je bazen i unapređena prateća infrastruktura. U toku je i izgradnja nedostajećeg parking prostora.

Podsetimo da su kikindski plivači zabeležili značajan uspeh na državnom prvenstvu za pionire održanom u našem gradu gde su osvojili prvo mesto ekipno, a pojedinačno plivači su osvojili i osam medalja