Kikindski hor “Attendite” u Domu Narodne skupštine

Prvu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini otvorio je himnom „Bože pravde“ hor kikindskog Kulturnog centra „Attendite“. Tu veliku čast do sada je imalo svega desetak horova Srbije.

Sednice redovnog zasedanja Narodne skupštine od 2015. godine uz posebnu čast otvaraju izabrani pevački anambli. Prvu sednicu Prvog redovnog zasedanja skupštine Republike Srbije 2019. otvorio je hor kikindskog Kulturnog centra “Attendite”.

 

 

Kikinđane je, nakon što su se smestili  pozdravila  narodna poslanica SNS,  Aleksandra Majkić, naglasivši da je veliko zadovoljstvo videti toliko poznatih lica, baš na tom svečanom mestu:

-Želim vam  dobrodošlicu u Dom Narodne skupštine, kako novinarima, tako i članicama i članovima hora Kulturnog centra “Attendite”.  Mi danas, na zajedničku radost imamo priliku da ovaj hor otvara, na najsvečaniji način redovno prolećno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije.

Hor, koji je okupio profesionalce i talentovane Kikinđane, nema veliki staž, ali do sada je bio više nego zapažen na svim mestima na kojima je ostvario angažman. Iza svega stoji osnivač i pokretač velikog hora „Attendite“, inače organizator kulturnog programa KC, Marko Markovljev:

-Pre nekih godinu dana, kada smo započeli celu ovu “Attendite”priču, koja sada uključuje i hor i orkestar Kulturnog centra, nismo znali gde će nas sve to odvesti, ali smo imali velike ambicije i velike snove. Ovo danas je prosto neverovatno za nas, izuzetno velika čast! Moram se zahvaliti gospodinu Jovanu, na čiju inicijativu smo mi danas ovde.

Profesionalac na delu, koja sebi nikada nije dozvolila da hor koji zastupa bude manje od besprekornog, docent dr Biljana Jeremić i ovoga puta je pokazala da je hor „Attendite“ opravdao ukazano poverenje:

-Velika čast, a ujedno i zadovoljstvo naći se u prvoj instituciji u našoj zemlji, gde nemaju svi priliku da pevaju, a našem horu se ukazala ta čast da predstavimo naš grad u najboljem svetlu.

 

Jedna od najmlađih u horu, Milica Sandić smatra da je život satkan od niza sećanja. Jedno od tih, koje će ona čuvati, svakako će biti nastup u Narodnoj skupštini.

Do sada su privilegiju nastupa u Narodnoj skupštini, između ostalih i osim kikindskog hora „Attendite“ imali hor RTS-a, zatim hor Ministarstva odbrane Vojske Srbije, kao i Akademski hor „Obilić“.