Kikindski Centar za talente održao prvu prezentaciju svog rada

U Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ predstavljeno je istraživanje učenika, koji su se bavili spavanjem i snovima.

Jedna od najbrojnijih grupa u Centru prva je počela sa prikazivanjem svog naučno-istraživačkog rada. Cilj je da se pomogne mladim ljudima da se afirmišu u onom polju nauke koje ih najviše interesuje. Ovo će im biti dragoceno iskustvo, posebno u nastavku školovanja.

Mi smo malo pomerili stvari. Pančevački i ostali centri rade sa učenicima od sedmog razreda, a mi smo pokušali da u Kikindi inkomporiramo decu bez obzira na uzrasta. Tako da grupa za francuski jezik postoji i u predškolskom uzrastu. To bi u perspekivi moglo da da najbolje rezultate, jer su to deca koja „rastu“ uz Centar, kaže Srđan Srdić, koordinator Centra za talente u Kikindi.

Grupa za psihologiju održala je prezentaciju rada, u kojem su proučavali fenomene spavanja i sna.

Mi smo se za ovaj projekat dugo spremali. Prvo smo opisali šta je to spavanje, koje su faze sna i šta se dešava u spavanju. Govorili smo i o zanimljivostima, poput tumačenja snova po sanovnicima i prema Frojdu, ističe Milica Sandić, učenica drugog razreda SSŠ „Miloš Crnjanski“

Nastava se odvija u kikindskoj Gimnaziji, ali mogu je pohađati đaci svih škola.

Iako se sa ovakvim aktivnostima malo zakasnilo, kako tvrdi Srdić, planirano je da talenti nastave da prikazuju svoje radove jednom mesečno, a svi zainteresovani sugrađani moći će da slušaju prezentacije.