Kikindski Auto-moto savez uspešno posluje 71 godinu

Auto-moto savez Srbije u Kikindi kao poslovna jedinica postoji od 1946. godine. Od tada do danas desio se velik broj transformacija , a u poslednje tri godine rade kao privredno društvo AMSS Banat sa ograncima u Vršcu i Horgošu.

-Bavimo se svim poslovima koji imaju veze sa vozačima i automobilima. Izdajemo međunarodna dokumenta bez kojih se ne može preći granica, popravljamo vozila, klupskim aktivnostima, smotrama saobraćaja.To nam je povereno kao najvećem udruženju građana u Srbiji. Članovi AMSS bezbedni su na teritoriji čitave Evrope, jer sarađujemo sa sličnim udruženjima, a naša članska karta važi i u Južnoj Americi – istakao je Siniša Grastić, direktor AMSS Banat.

Ovo društvo nudi niz pogodnosti za svoje članove.

-Pomoć na putu je najinteresantnija za naše članove, naročito u sezoni godišnjih odmora jer je svima važno da pre svega, budu bezbedni na putu, da znaju kome da se obrate ukoliko im je pomoć na putu neophodna – dodao je Grastić.

Svake godine u saradnji sa Saobraćanom policijom pre početka zime i sezone godišnjih odmora AMSS organizuje akciju besplatne provere tehniče ispravnosti automobila “Bezbedno vozilo-sigurno vozilo” koja je završena 24. juna. Ovim akcijama odazove se veliki broj vozača.

-Tehnička ispravnost vozila je poboljšana u odnosu na ranije godine, a vozni park je podmlađen. Najviše neispravnosti uočeno je na uređajima za zaustavljanje i upravljanje, potom svetlosnih uređaja – objasnio je Grastić.

U kikindskom društvu zaposleno je 16 radnika. Članovi AMSS mogu da postanu svi koji imaju motorno vozilo registrovano na svom imenu, kao i oni koji nisu vlasnici vozila uz saglasnost onoga ko je vlasnik automobila.