Kikindske rukometašice pripremaju se za novu sezonu u Superligi

Nakon turbulentnog perioda Play out faze Superlige, kikindske rukometašice završile su sezonu na petom mestu. Period odmora je završen, a devojke i trener počeli su sa pripremama za novo prvenstvo. Trener Dragan Markov naglasio je i koji su glavni ciljevi u ovoj sezoni.

-Radimo na tome da što spremniji uđemo u novu sezonu, da pokušamo da ponovo izborimo opstanak u Superligi Srbije, takođe i da pokušamo da unapredimo razvoj mladih igračica.

Tokom pauze došlo je do određenih izmena u sastavu ekipe. Ipak, entuzijazam devojaka i želja na uspehom na najvišem su nivou, što nam je potvrdila i golman tima Selena Aleksić.

-Pripreme su veoma intenzive. Uvežbavamo taktike, malo odbranu, malo napad. Prošla godina bila nam je veoma teška. neke igračice su bile povređene, pa smo se uklapale kako smo znale i umele. Nadamo se da će ovoga puta biti bolje.

Rukometašice ŽORK Kikinda najuspešnije su sportistkinje našeg grada, ako se gleda takmičarski rang. Prvenstvo je veoma naporno, pogovo za mladu ekipu kakva je kikindska.

Sezona u rukometnoj Superligi za žene počinje 22. septemba. Kikinđanke će prvu utakmicu odigrati na domaćem terenu, gde će ugostiti tim „Naisa“ iz Niša.