Kikindska policija dobila nova vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila koja su raspoređena policijskim upravama u zemlji. Automobile marke “škoda rapid” dobila je i Policijska uprava Kikinda. Vozila su u naš grad stigli u koloni sa upaljenim rotacionim svetlima što je izazvalo veliko interesovanje građana. Kikindska policija nove automobile dobila je prvi put posle više od deset godina, a do sada je imala samo jedno službeno vozilo marke “škoda rapid”.

-Ova vozila umnogome će pomoći da se rad policije unapredi. Vozila će biti raspoređena u opštoj i saobraćajnoj policiji – istakao Velimir Barbulov, v.d. načelnika PU Kikinda.

Vozila će dobiti sve policijske ispostave u okrugu. Podsetimo i da je povodom Dana Ministarstva, Policije i Slave, gradonačelnik Pavle Markov uručio ključeve od dva nova službena automobila zaposlenima u kikindskoj policiji. Nedavno je gradska uprava kupila i nove pancire kako bi policajci bili što bolje opremljeni za rad.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova očekuju još jedan kontingent vozila, Prema rečima ministra Nebojše Stefanovića u narednom periodu policijski službenici će dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.