Kikindska muzička škola domaćin završnog koncerta sekcija harmonika Vojvodine

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ je ove godine bila domaćin završnog koncerta sekcije harmonikaša Vojvodine. Tradicija traje četiri godine i ovoga puta su učešće uzeli đaci iz novosadske škole „Isidor Bajić“ i „Petar Konjović“ iz Bečeja, kao i đaci kikindske škole „Slobodan Malbaški“.

Đaci osnovnih i srednjih škola dve gostujuće i škole domaćina predstavilo je svoje znanje kada je harmonika u pitanju. U lepom ambijentu, dvorišnog dela OMŠ „Slobodan Malbaški“ oko 15 solo tačaka izveli su đaci svih razreda, odsek harmonika.

 

Četiri godine zaredom, u toku juna, jedna škola bude domaćin ovakvog okupljanja, navela je i nastavnica i šef odseka harmonike Sandra Keča i dodala:

-Drago nam jem što smo domaćini ove lepe manifestacije. Ovo je postalo  tradicija, koja traje već godinama. Svakog juna jedna od škola je domaćin. Dolaze nam kolege i učenici iz drugih škola, tako da će se danas predstaviti oko petnaestak učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola. Nadamo se da će ova saradnja da potraje.

 

Ovakav vid predstavljanja i nastupa vrlo je bitan kako za nastavnike, tako i za same đake, kako bi razmenili svoja iskustva, ali se i okušali na javnoj sceni.

Iz OMŠ „Slobodan Malbaški“ najavljuju i drugi krug, kada je prijemni ispit u pitanju, koji će se održati 22.juna, od 10 do 14 sati, u prostorijama škole. Od dokumentacije je potrebno doneti kopiju iz matične knjige rođenih i prijemni list koji se dobija u školi.