Kikindska foto avantura

“Kikindsko leto” zaljubljenicima fotografije donelo je foto avanaturu. Prvi put u našem gradu organizovan je grupni obilazak najlepših lokacija u gradu, a “Kikindu kroz objektiv” podržalo je dvadesetak fotografa iz Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, Bečeja i Kikinde. Pozivu da učestvuje nije odelelo ni Aleksandar Žarkov iz zrenjaninskog foto kluba “CD3” .

Pre godinu dana putovao sam starim šinobusom do Kikinde i tada sam puno toga slikao.Drago mi je što sam opet u vašem gradu. Najviše volim da fotografišem pejzaže i uličnu fotografiju – istakao je Aleksandar Žarkov, fotograf.

Gostima su se priključili i fotografi iz Kikinde za koje je ovo bila prilika da razmene iskustva sa kolegama koji dele istu strast.Želja organizatora bila je da turističke potencijale Kikinde promovišu i fotografi.

-Cilj foto avanture je da dobijemo lepe fotografije našeg grada. Svi učesnici su u obavezi da pet fotografija koje sami odaberu pošalju kako bi bile prikazane javnosti u okviru manifestacije “Dani ludaje” – objasnila je Olivera Marinkov iz Kancelarije za turizam.

Tokom boravka u Kikindi gosti su imali priliku da fotografišu gradski trg, Narodni muzej, Veliki park, Suvaču i Staro jezero.