Kikinđanke uspešne na takmičenju “Dance Open” u Subotici

Plesna grupa “Dance N Soul-Ritmik” sa svojim solistima učestvovala je na takmičenju “Dance Open” u Subotici gde su imali zapažene nastupe i plasirali se na najviše pozicije.

U kategoriji dece, Milana Rajkov je osvojila prvo mesto, dok su Elena Utržan i Nataša Ziramov osvojile drugo mesto. U kategoriji juniora Ena Šošić je bila prva, a drugo mesto zauzele su Jovana Zavišin i Milica Tomić. Milana Rajkov je pored zlata osvojila i dve specijalne nagrade- odlazak na plesno takmičenje u Kušadasi i Bugarsku.

Prikazale smo različite plesne stilove, od modernog baleta koji su igrale Nataša i Jovana, Milica je igrala hip-hop, a ostale tri devojčice prikazale su džez strit stil. Takođe, naše dve plesačice zapazila je produkcija muzičkog takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” na audiciji, iako imaju samo 11 i 12 godina, a njihov kriterijum je od 14 godina. Devojčice zaista lepo igraju, privržene su tome, i to su oni primetili, tako da će učestvovati. Ova godina nam je baš uspešna. Spremaćemo se za dalje, biće festivala u Zrenjaninu i Novom Sadu, nadam se da ćemo, zbog mera, moći da učestvujemo – kaže Mirna Krnić, predsednica USP “Dance N Soul-Ritmik”.

Ovo novo iskustvo talentovanim plesačicama ukazuje na to da su na dobrom putu. Iz ove plesne grupe pozvali su sve zainteresovane sponzore da podrže mlade talentovane plesačice u daljem radu i učestvovanju na takmičenjima. 

Plesna grupa “Dance N Soul” osnovana je 2018.godine. Od prošle godine, imaju i grupu mažoretkinja.