Kikinđanin Petar Čičković deseti na svetu u sportskom penjanju

Kikinđanin Petar Čičković deseti na svetu u sportskom penjanju

Petar Čičković, učenik Gimnazije “Dušan Vasiljev” sa svojih 17 godina ostvario je odličan uspeh u sportskom penjanju kojim se bavi već 10 godina. Na nedavno održanom svetskom takmičenju u Finskoj mladi Kikinđanin dao je sve od sebe i uspeo da pobedi starije i iskusnije takmičare koji su se okupili iz celog sveta. U juniorskoj konkurenciji je bilo 20 takmičara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovo je bilo moje prvo učešće na Svetskom prvenstvu. Bio sam 10. u brzinskom i 12. u težinskom penjanju. Težinsko i brzinsko penjanje je u suštini veoma slično. Brzinsko penjanje je po ledu na visini od oko 15 metara i ko brže stigne taj je pobednik. Težinsko se zasniva na hvatovima kojima se stiže do vrha gde je takođe brzina penjanja veoma bitna – istakao je Petar Čičković inače član Sportskog penjačkog kluba “Pentraks”.

Petar dodaje da nije imao tremu na svetskom takmičenju i da mu je cilj bio da da svoj maksimum:

-Najteže mi je palo to što je bilo jako hladno, a nisam navikao da se penjem na toj temperaturi.

Ljubav prema penjanju mladi gimnazijalac gaji od malena,a želja mu je da se jednog dana takmiči i na Olimpijadi. U narednom periodu našem sagovorniku bio bi potreban novi prostor tza vežbanje pošto je postojeći prevazišao.