Kikinđani podržavaju inicijativu za promenu krivičnog zakona

Udruženje potrošača Kikinde i Kancelarija za mlade u našem gradu organizuju prikupljanje potpisa za promenu krivičnog zakona, prema kojem bi silovatelji dece, maloletnih lica i bremenitih žena sa smrtnim posledicama bili osuđeni na doživotnu robiju bez prava pomilovanja. Prikupljanje potpisa počelo je u ponedeljak i Kikinđani su pokazali interesovanje za ovu akciju.

Posle ova dva dana možemo da kažemo da smo prebacili cifru od 1.000 potpisa. Budući da su vremenski uslovi bili loši, generalno smo zadovoljni odzivom Kikinđana. Sada nas vreme služi i očekujemo da će se još više sugrađana odazvati akciji. Podršku smo dobili i od lokalnih firmi. Nažalost, to što se desilo porodici Jurić može da se dogodi svakome. Neretko Bajmok, u kojem je živela i stradala Tijana, poredim sa nekim od naših sela. U pitanju je manje pogranično mesto. Generalno, na crnu hroniku ne obraćamo pažnju dok nas direktno ne pogodi. Nažalost, kada se tako nešto desi, uzburkaju se emocije i o takvim stvarima ne može da se priča bez njih. Stoga mislimo da je zbog toga važno da je važno da takve ljude treba izopštiti iz društva, jer su svojim nedelom pokazali da ne zaslužuju da budu deo bilo koje zajednice, kaže Darko Cvijan ispred Udruženja potrošača Kikinde.

Sugrađani sa kojima smo razgovarali ujedinjeni su u mišljenju da inicijativu Fondacije „Tijana Jurić“ treba podržati, kako bi barem na neki način sankcionisali sve one koji počinje tako surova krivična dela.

Inicijativa poput ove daleko je od svake politike. Iako prave satisfakcije za žrtve i njihove porodice nema, cilj akcije je da se na adekvatan način sankcionišu svi oni koji su uništili ljudske živote.

Cvijan dodaje da veliku ulogu u sprovođenju ove inicijative u Kikindi imaju naši mladi, koji nisu želeli da budu samo potpisnici nego i aktivni učesnici. Sakupljanje potpisa odvijaće se do kraja nedelje na štandovima kod Narodnog muzeja i Katoličke crkve u popodnevnim časovima.