Kikinđani organizovano u poseti 86. Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

U organizaciji Gradske uprave, Poljoprivredni sajam u Novom Sadu danas je posetilo oko 200 poljoprivrednika. Grad je za njih obezbedio besplatan prevoz i ulaznice za ovu međunarodnu sajamsku manifestaciju na koju ih je jutros ispratio gradonačelnik Pavle Markov.

-To je veoma važna manifestacija, želimo da ljudi odu tamo, vide nešto novo i razmene iskustva. Važno je da se teme iz oblasti agrara koje se susreću na ovakvoj međunarodnoj sajamskoj priredbi što više aktuelizuju. Obezbedili smo prevoz, karte za ulazak i sve što je potrebno da bi poseta sajmu bila uspešna- ukazao je gradonačelnik Markov.

Sugrađani koji su otputovali na tradicionalnu poljoprivrednu manifestaciju, zadovoljni su što su u prilici da se, bez sopstvenih troškova, upoznaju sa sadržajima i ponudom ovogodišnjeg sajma koji je okupio sve značajne aktere u oblasti agrara i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, u ovom delu Evrope, ali i iz 60 zemalja, sa svih kontinenata. Najaktuelnije teme iz oblasti poljoprivrede obrađuju se kroz stručne skupove, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse.

Redovan sam posetilac sajma, tu vidim sve što me interesuje, nove mašine i tehnologije koje treba primeniti u praksi– kaže Lazar Milićev, Kikinđanin koji je prošle godine u nagradnoj igri na Poljoprivrednom sajmu dobio traktor marke „DžonDir“.

Novosadski sajam traje od 11. do 17. maja. Na najvećoj smotri agrara u ovom delu Evrope nastupa 1518 firmi, institucija i organizacija.

Više o tome šta je ekipa TV Rubin zabeležila na 86. Sajmu poljoprivrede pogledajte u emisiji “Plodovi ravnice” u nedelju u 15 sati.