Kikinđani na poljoprivrednom sajmu

Gradska uprava i ove godine omogućila je besplatan prevoz za poljoprivredne proizvođače koji su imali želju da posete 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Poljoprivrednike je pre puta pozdravio Imre Kabok, član Gradskog veća.

-Drago mi je da i ove godine vlada velika zainteresovanost naših proizvođača za sajam. Ovo je ujedno i dobra prilika da ih upoznamo sa javnim pozivima na koje će moći da konkurišu, a u okviru programa mera ruralnog razvoja. Grad je ove godine obezbedio 20 miliona dinara za konkurse – rekao je Kabork.

Zemlja prijatelj Međunarodnog novosadskog sajma ove godine je Francuska. Predstavilo se 1.500 izlagača iz 30 zemlja, dok je proizvode i usluge predstavilo 60 država. U jednoj od hala bili su zastuplejni tradicionalni i proizvodi sa geografskim poreklom.

Veliku pažnju posetilaca privukla su četiri bika teškaša, a titulu najtežeg od 1.600 kilograma poneo je bik Disko Stočarsko- veterinarskog centra Krnjača.Posetiocima je za vreme trajanja sajma omogućeno da kupe novu mehanizaciju po povoljnim uslovima. Više o ovome pogledajte sutra u 15 sati u emisiji “Plodovi ravnice”.