Kikindi pripalo 17 miliona dinara na konkursu “Zajednici-zajedno”

Putem konkursa “Zajednici -zajedno” koji je raspisala Naftna industrija Srbije podržani su projekti koji će unaprediti kvalitet života u 11 gradova i opština u Srbiji. Za ukupno 42 odobrena projekta biće izdvojeno 110,5 miliona dinara, od čega je Kikindi pripalo 17 miliona dinara, što je najveća suma izdvojena za lokalne samouprave u Vojvodini.


Najviše sredstava, pet miliona dinara, odobreno je Narodnom pozorištu za dogradnju foajea. Radovi će obuhvatiti zatvaranje postojećeg dvorišnog prostora i pretvaranje u foaje uz sve neophodne radove: zamenu konstrukcije, unutrašnje i spoljašnje stolarije, sanaciju zidova, podova, plafona, krova,zamenu sanitarija i instalacija. MZ Mokrin za obnovu infrastrukture za sportske i obrazovne aktivnosti mladih odnosno adaptaciju sportske hale, nabavku sprava za teretanu i zamenu dotrajale stolarije u OŠ “Vasa Stajić” dobila je 4,2 miliona dinara. Odobren je i 3,1 milion dinara za unapređenje i modernizaciju sportske infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama Bašaid i Banatska Topola, a novcem je planirana i oprema za održavanje terena. MZ Iđoš i Sajan dobile su 2,2 miliona dinara za unapređenje sportske infrastrukture i školskog sporta tačnije za privođenje nameni terena FK “Borac” iz Iđoša i opremanje školskog terena u Sajanu.


Predškolska ustanova “Dragoljub Udicki” će sa 2,3 miliona dinara obnoviti objekat “Šilja” u Novim Kozarcima. Novac je namenjen radovima na investicionom održavanju zgrade u cilju obezbeđivanja adekvatnih uslova za boravak dece i osoblja. Energetski efikasniji vrtić smanjiće i utrošak električne energije.
Pravo da učestvuju na konkursu imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz gradova i opština u kojima NIS posluje: Beograda, Novog Sada, Čačka, Niša, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Kanjiže, Srbobrana, Žitišta i Novog Bečeja. Fokus ovogodišnjeg konkursa bila je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje.