Kikindi nagrada “Počasne zastave” Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Parlamentarna skupština Saveta Evrope proglasila je Grad Kikindu dobitnikom nagrade „Počasne zastave“. Kikinda se zahvaljujući izuzetnom međunarodnom saradnjom i promocijom evropskih vrednosti izdvojila od gradova i opština Srbije i svrstala u red gradova Italije, Nemačke, Francuske i Poljske koje takođe krasi ova počasna titula.

Ovo jeste sled prošlogodišnjih događanja i svakako da je to važan događaj jer su se sada stekli uslovi da konkurišemo za najveću nagradu koju dodeljuje Savet Evrope. Nadam se da ćemo i to priznanje dobiti. Svakako da je za mene lično i za svakog Kikinđanina zadovoljstvo što možemo da se uverimo da je Kikinda uradila mnogo na polju međunarodne saradnje i promocije evropskih vrednosti i da na tome kontinuirano radimo što znači da to neko prati i da nam zbog toga odaje priznanje, rekao je tim povodom Pavle Markov, gradonačelnik.

Dobijanjem ovog prestižnog priznanja unapređen je pre svega imidž grada Kikinde iz koga se dalje može razvijati atraktivnost kako za priliv turista tako i za privlačenje investitora.

Ovakav imidž, ovakve vesti, jesu važne iz razloga što svi oni koji posmatraju Kikindu , koji će dolaziti u Kikindu, koji će ulagati u Kikindu imaju povratnu informaciju o našem gradu kao dobrom gradu i to je jedan od pravaca politike koju ovaj grad vodi u prethodnih nekoliko godina što rezultira penjanjem na lestvici kvalitetnog imidža našeg grada, dodao je Markov.

Predstavnik Saveta Evrope uručiće lokalnom rukovodstvu nagradu „Počasne zastave“ 20. juna u Kikindi za kada je planiran celodnevni bogat kulturni program.