Kikinđani letuju u Grčkoj, ali ih političke okolnosti nisu odvratile ni od Turske, Tunisa i Egipta

Kako su nam potvrdili u kikindskim turističkim agencijama „Turist biro“ i „Oaza“, ovogodišnja sezona ne razlikuje se mnogo od prethodnih, bar kada su u pitanju destinacije letovanja. Iako je još rano da se sumiraju utisci, naši sagovornici se slažu da je Grčka i ove godine bila najpopularnije letovalište Kikinđana.
-U našoj agenciji najprodavaniji su bili aranžmani za Nea Vrasnu, za koju imamo organizovan auobuski prevoz do 19. septembra, rekla je za TV Rubin Branka Adamović iz „Turist biroa“.
Sa druge strane, političke okolnosti nisu odvratile naše sugrađane od letovanja i u Turskoj, Egiptu i Tunisu, što nam je potvrdio Miroslav Brandić iz turističke agencije „Oaza“.
-Vrlo je interesantno da smo imali prodate aranžmane za sve ove destinacije i sve te stranke su bile veoma zadovoljne, kaže Brandić.
more-vZa razliku od prethodnih godina, potražnja za Crnom Gorom je u blagom porastu, a Hrvatska je i dalje slabo tražena destinacija. Cene aranžmana kreću se od 70 do 290 evra, a naši sugrađani najčešće se odlučuju da svoje letovanje plaćaju u ratama i čekovima ili su se odlučivali za „last minute“ ponude. Iako je sezona produžena, tako da se sada i kraj avgusta i početak septembra smatraju špicem, u turističkim agencijama su nam potvrdili da je za predstojeći period ostalo malo slobodnih mesta.