Kikinda u akciji „I ja se borim“

Svetski Dan dece obolele od raka prvi put obeležen je i u Kikindi. Veliki broj sugrađana okupljenjih na Gradskom trgu simboličnim puštanjem zelenih balona dali su podršku deci koja se bore protiv ove bolesti, ali i u znak sećanja na one koji se nisu izborili.

Naš sugrađanin Svetozar Kanački roditelj je deteta obolelog od tumora. On ističe da događaji poput ovog i podrška znače svim porodicama koje se nađu u ovako teškoj životnoj situaciji i dodao:

-Borba je došta teška i kompleksna. Svi segmenti života su uključeni u tu borbi i nije jednostavna. Ipak, čovek mora naći snage i hrabrosti i nastaviti da se bori, bez obzira na to kakva je prepreka u pitanju.

Na Gradskom trgu mogli smo videti Jelenu Takić, Kikinđanku obolelu od kancera. Ona je svoju borbu pretočila u stihove i posvetila je prijatelju koji nije uspeo da se izbori.

Akcija je dobila i podršku lokalne samouprave. Predsednik Skupštine Grada Kikinde dr Milovan Blažić istakao je da u današnjem vremenu imamo veliki problem sa porastom broja obolelih od malignih bolesti. Obaveza odgovornih je da zaštite zdravlje i životnu okolinu svih sugrađana.

Osim Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, akciju su pomogli i volonteri Crvenog krsta Kikinda i Odred izviđača „Proka Sredojev“. Svojim nastupom na trgu, podršku su dali i Dečiji hor „Čuperak“ i bend „Feel the groove“.