Kikinda spremna za Zakon o elektronskoj upravi

Narodna poslanica Aleksandra Majkić iz Kikinde na zasednju Narodne skupštine Republike Srbije istakla je da se pred poslanicima nalazi nekoliko zakona koji su nastavak reformi započetih 2017. godine, a odnose se na državnu upravu i prosvetu. Zakon o elektronskoj upravi ocenila je kao sveobuhvatan:

-Zaposleni u gradskoj upravi u Kikindi veoma se raduju potpunoj primeni ovog zakona pre svega što će njima olakšati komunikaciju sa strankama koje dolaze. Na ovaj način biće pojednostavljeni postupci izdavanja ličnih dokumenata prilikom promene prezimena, upis deteta u vrtić, prijava imena i prebivališta novorođenčeta i drugi postupci pred državnim organima.

Do sada su postojali propisi koji su se odnosili na elektronsku upravu, a koje su lokalne samouprave različito tumačile.

-Osnovni cilj donošenja o Zakona o elektronskoj upravi je standardizacija, otvorenost, transparetnost i bolja komunikacija – istakla je Aleksandra Majkić.

Pomenuti zakon doprineće da se čekanje na šalterima makismalno umanji, napomenula je narodna poslanica iz Kikinde i dodala da joj je posbno drago kada su na dnevnom redu skupštinskih zasedanja zakoni koji doprinose boljem obrazovanju u Srbiji.