Kikinda prepoznata i priznata kao grad školskog sporta

Krajem septembra Kikinda je najbolje u državi organizovala Evropski školski sportski dan.

Tim je naš grad postao jedan od najznačajnijih činilaca u promociji školskog sporta. Čak i pre ovog značajnog uspeha, Kikinda je bila prepoznatljiva kao grad u kojem se vrednuje i neguje sport, a poseban akcenat stavlja se na decu:

Već dugi niz godina ovaj grad organizuje brojne manifestacije i dobija međunarodna priznanja, a ove godine na višem nivou učestvovala u projektu „Evropski školski sportski dan“. Prošle godine je u njemu učestvovalo preko 2 miliona učenika iz cele Evrope, a ove godine brojka će preći 2,5 miliona. Kikinda je ove godine grad koji ima vodeću ulogu u ovoj priči na nivou naše zemlje, istakao je Miljan Milojković, predstavnik OO projekta „Evropski školski sportski dan“.

Kao nagradu za ovakav uspeh, gradske i seoske škole dobile su po 10 majica za fizičko za starije i za mlađe osnovce:

-To je investicija koja je za nas od izuzetnog značaja. Tako ćemo omogućiti deci da se u bojama svoje škole predstave na takmičenjima. Ovde imamo oko 180 dece mlađeg školskog uzrasta, a starijih osnovaca oko 100, objasnila je predsednika Školskog sportskog saveza Svetlana Mirčić Vukobrat.

Događaju je prethodilo gradsko takmičenje u rukometu, a tim povodom i u bojama svoje škole, kikindski osnovci upriličili su i reviju mini rukometa.

Kada je školski sport u pitanju, Kikinda je i prethodnih godina bila prepoznata kao dobar domaćim različitih manifestacija. Sve ovo rezultat je velike posvećenosti nastavnika i profesora fizičkog vaspitanja, a grad Kikinda iz više razloga uvek će im biti podrška u ovoj misiji:

-Smatramo da su sve alternativne aktivnosti najpre korisne za decu, jer im bude svest i neguju ljubav prema sportu. Oni izrastaju u drugačije ljude. Takmičarski duh vodiće ih i ka ostvarenju drugih životnih ciljeva, a pritom doprineti i njihovom zdravom razvoju. To je za svaku pohvalu, naglasila je predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak.

Kikinda je tako pokazala da rezultat ne može da izostane, ukoliko se vredno i posvećeno radi. Kao grad koji je centar Severnobanatskog upravnog okruga, cilj je da se razvija u svim segmentima društva, a poseban cilj je rad sa mladim ljudima, koji su i budućnost Kikinde.