Kikinda pokazala da ima šta da ponudi osmacima iz Novog Kneževca i Čoke

Nakon svečanog otvaranja “Sajma obrazovanja” učenici, ali i njihovi nastavnici koji dolaze sa područja opština Čoka i Novi Kneževac upoznati su sa mogućnostima upisa u kikindske srednje škole.

-Ove godine je ideja bila da što više toga prikažemo učenicima, pogotovo koji dolaze van teritorije grada Kikinde. Ove godine su sa nama učenici iz Novog Kneževca i okolnih pripadajućih sela. Ideja je bila i da im pokažemo nivo usluga i kvaliteta, koje nudi Dom učenika “Nikola Vojvodić” kako bi bili upoznati sa onim na čega mogu da računaju kada je smeštaj u pitanju. Nakon toga im je predstavljen i Grindex sa svim svojim kapacitetima i uslovima rada-naveo je Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra.

 

 

Dom učenika “Nikola Vojvodić” koji nudi upotrebu teretane, besplatni internet, sportske terene, kapacitet u  blizu 70 soba, trpezarijom sa oko 200 mesta, sve za mesečni iznos od 5600 dinara, zaintrigiralo je učenike sasvim dovoljno da se opredele za školovanje u našem gradu.

 

Dobra i dugogodišnja saradnja sa osnovcima iz Novog Kneževca traje već dugo. Ove godine iz lokalne samouprave je potekla inicijativa da se učenici iz drugih gradova što bolje upoznaju sa ponudom našega grada, te je obezbeđen i prevoz.

 

Učenici su obišli i privredno društvo “Grindex”, kako bi videli kakve su mogućnosti za zapošljavanje u gradu. Namera je bila da se objedine tri ponude u jednu celinu, što bi moglo da utiče na dolazak što većeg broja đaka iz okolnih mesta u Kikindu.

 

Oko 600 đaka iz okolnih sela, ali i iz Novog Kneževca i Čoke je danas imalo mogućnost da u okviru Sajma obrazovanja i dopune programa upozna sa onim što bi moglo uticati na želje pri upisu u srednju školu. Evidentan manji broj đaka u osnovnim školama rezultira i manjim brojem potencijalnih srednjoškolaca, što bi moglo da utiče  i na broj upisanih odeljenja u četiri srednje kikindske škole, septembru.