Kikinda očima učenika OŠ “Jovan Popović”

U prisustvu učenika, zaposlenih, roditelja i gostiju iz drugih škola OŠ “Jovan Popović” proslavila je 68 godina postojanja.Đaci, učitelji i nastavnici za ovaj dan pripremali su se više od mesec dana.

 

 

 

 

 

 

-Ove godine uradili smo projekat “Moj grad, moja Kikinda očima učenika OŠ Jovan Popović”. Svi zajedno istraživali smo grad u kom živimo kako bi na najbolji način spojili znanja iz škole sa znanjem koje su stekli na terenu. Projekat je bio veoma zahtevan i svi smo zadovoljni rezultatom – rekla je Jelena Krvopić, direktorica OŠ “Jovan Popović”.

Škola je nagradila učenike koji su prošle školske godine pokazali zavidno znanje na raznim takmičenjima među kojima su likovni i literarni konkursi, međunarodno takmičenje iz matematike i sporta.

O planovima naša sagovornica kaže:

-Zadovoljni smo ulaganjima u školu, kao i našim đacima. Sledeće godine nastavićemo sanaciju fasade, a očekuje nas rekonstrukcija krova fiskulturne sale – istakla je Jelena Krvopić.

U ovoj školi obrazovno-vaspitani rad organizovan je još u drugoj polovini 19. veka. Osnovana je kao viša ženska škola u Austro-ugarskoj ,a tokom Kraljevine Jugoslavije bila je Gimnazija za učenike ruske nacionalnosti. Od Drugog svetskog rata do danas služi za osnovno obrazovanje učenika.