Kikinda na plus 40

U Kikindi je danas gorelo i nebo i zemlja. Subjektivan osećaj bio je da je u hladu 45 stepeni, iako je po merenjima Meteorološke stanice u Kikindi u 13 sati bilo 37,5 stepeni. Ipak, tropsko vreme nije sprečilo zaposlene u firmi “Keying” da završe započete radove na javnoj rasveti.
-Radi nas šestorica i juče i danas zamenjujemo strujne kablove javne rasete koja je bila u kvaru. Posao danas završavamo. Temperature su takve kakve su. Nekom je teško da radi po ovom vremenu, ali posao mora da se uradi. Malo smo umorniji, ali pijemo dosta tečnosti – istakao je radnik Ivan Bajić.


Većina sugrađana sluša savete i bez preke potrebe ne izlazi napolje u najtoplijem delu dana, tako da je i na Gradskom trgu bilo mnogo manje ljudi nego što je uobičajeno za subotnje prepodne. Ipak, na naše iznenađenje zatekli smo desetak vremešnih sugrađana koji se svakodnevno sastaju kod spomenika Jovanu Popoviću. Među njima je bio i pedijatar u penziji dr Svetozar Beleslin.
-Ovde ima malo hladovine, a nama je važno da se vidimo. Ispričamo se, pretresemo događaje, komentarišemo sportske rezultate posle čega odlazimo kući na ručak.Sastajemo se svakog dana. Trudimo se da zanemarimo spoljni uticaj u ovom slučaju visoke temperature – kaže dr Svetozar Beleslin.


I narednih dana prognoziraju se maksimalne dnevne temeprature do 39 stepeni, tako da treba prihvatiti savet da se sve obaveze usklade sa tropskim vremenom.