Kikinda na najlepši način dočekala proleće

Manifestacija „Pozdrav proleću“ još jednom je na kikindskom trgu okupila ono najlepše u našem gradu. Šareni kostimi, veseli stihovi i dečiji osmesi simbolično su dočekali za mnoge omiljeno godišnje doba.


Jedna od najlepših kikindskih manifestacija upriličena je po 18. put. Svoje punoletstvo „Pozdrav proleću“ obeležilo je kroz različite kulturno-zabavne sadržaje, koje je organizovao Kulturni centar Kikinda.
-Ovo je krenulo 1999. godine, za vreme bombardovanja. Tadašnji direktor Doma omladine hteo je da skupi decu na trgu, da budemo veseli i da zaboravimo na sve ono loše što se tada dešavalo. Mi smo to nasledili i mislim da je jako dobro što smo nastavili sa ovakvim druženjima, kaže Tanja Nožica, v.d. direktorice Kulturnog centra Kikinda.
Mališani su kredama ukrašavali plato ispred Kulturnog centra i zabavljali se uz melodije orkestra DTD. U okviru ove manifestacije, održan je i Ekološki čas, koji je prošle nedelje otkazan zbog loših vreneskih uslova. Na njemu su se predstavili predškolci svih kikindskih vrtića, koji su paradirali u neobičnim maskama. Ovaj događaj organizovao je Sekretarijat za zaštitu životne sredine.
Ekološkim karnevalom deca predškolskog uzrasta iz svih vrtića PU „Dragoljub Udicki“ počeli su obeležavanje Eko sata. Zahvaljujem se i roditeljim i vaspitačima, koji su naše mališane maskirali u veoma kreativne kostime od ekoloških materijala, ističe Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.
Za mnoge najinteresantnije deo manifestacije bila je trka u puzanju beba „Naj Kića“. Jedanaestomesečni Nikola Ćirić ubedljivi je pobednik, jer je do cilja dopuzao za rekordnih 5 sekundi. Njegova mama Branislava rekla nam je da porodica Ćirić podržava sve manifestacije koje se organizuju u našem gradu:
-Sa starijom ćerkom takoše sam učestvovala u ovoj trci, sada sam i Nikolu prijavila. Mi smo srećni što smo deo ovog događaja.
Tako već 18 godina naš grad dočekuje za mnoge omiljeno godišnje doba na najlepši mogući način.