Kikinda na “Beogradskom Manifestu”

U okviru Trećeg festivala manifestacija i destinacija “Beogradski manifest”, koji je organizovan na Kalemegdanu, kikindski štand  raznolikom ponudom izazvao veliko interesovanje, kako učesnika tako i posetilaca.

Trodnevni „Beogradski manifest“,  održan je u Gornjem gradu Beogradske tvrđave. Ovoga puta okupio je preko 60 opština i gradova iz Srbije, koji su promovisali svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale specifične za kraju iz kog dolaze.

 

Kikindski predstavnici imali su štand, postavljen na izuzetno dobrom mestu, te su i posetioci, ali i drugi učesnici Manifesta imali mogućnost da se uvere u sve ono što je Kikinda imala da pokaže. Kako je navela Jasmina Milankov ispred Turističke kancelarije našeg grada, Kikinda se prvi put predstavila u okviru manifestacije, ali je svojom promocijom pokazala visoku profesionalnost, osvojivši simpatije i gostiju, ali i učesnika.

 

Odlazak naših predstavnika, osim što je podržao sam grad, pomogle su i Bela Vila, Banini, ali Morar svojim proizvodima, koje su posetioci mogli da degustiraju, kao i domaća pića. Festival je, kao i prethodnih godina, bio podeljen u više zona, koje su ponudile bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu. Kikindu su predstavili ADZNM „Gusle“, kao i hor „Čuperak“, PU „Dragoljub Udicki“.

Pored brojnih opština iz Srbije, među kojima je i Kiknda, predstavile su se i gradovi iz  Turske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih  zemalja.