Kikinda i Bor ostvariće saradnju na turističkom planu

Nakon Valjeva i Loznice, turistička ogranizacija Kikinde ostvarila je inicijalnu saradnju i sa Turističkom organizacijom Bora. Sledi poseta naših lokalnih zvaničnika ovom mestu a potom i prve aktivnosti na turističkom planu.

Brestovačka banja, borsko jezero, Lazarev kanjon samo su deo preporuka šta videti u Boru, od Kikinde udaljenom 420 kilometara. Ovaj grad koji se nalazi u središnjem delu istočne Srbije i Kikinda ubuduće će ostvariti saradnju na turističkom planu.

Sadržaj turističke ponude grada Bora u odnosu na Kikindu je različit i upravo ta različitost je motiv za našu dalju saradnju. Moja poseta Kikindi je u stvari i poziv da sve Vaše znamenitosti, sadržaj koji Kikinda nudi predstavite Boru i obrnuto naravno. Što se tiče utisaka sa kojim se vraćam u Bor to je jedna neverovatrna doza oduševljenja i što se tiče daljih planova jeste da svima predstavim Kikindu na pravi način i da naša buduća saradnja bude ne samo poslovna već i prijateljska, kaže Bobana Gramić, vršilac dužnosti direktora Turističke Organizacije Bor.

Konkretni koraci dalje saradnje biće poznati nakon posete delegacije Grada Kikinde Boru. Turističke posete između Bora i Kikinde mogle bi da krenu i putem sećanja na trase nekadašnjih radnih akcija.

Kikinda i Bor sarađuju već dugi niz godina. Ljudi srednjih godina koji su učestvovali na radnim akcijama sećaju se radnih akcija u Kikindi kada su borske brigade dolazile bogami desetak uzastopnih godina, a kikindske odlazile uzvratno u Bor. Nit se kasnije izgubila ali pokušaćemo na ovaj način da uspostavljanjem turističke saradnje možda podsetitimo Kikinđane i Borane da su imali prijatelje u tim gradovima, da su se dopisivali, družili i da obnovimo ta prijateljstva. To ćemo pokušati da upakujemo u turističku ponudu a posle i da nastavimo saradnju, kaže Jasmina Milankov, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Kikinda.

Tokom leta uslediće promocija Bora u Kikindi a naš grad će se njima predstaviti na danima Brestovačke Banje krajem avgusta kada će btii promovisana manifestacija Dani Ludaje. Vršilac dužnosti direktora Jasmina Milankov navela je i da će Kikindska turistička organizacija od 15. do 18. jula biti domaćin Turističkih susreta Vojvodine.

– U organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i pod pokroviteljstvom pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u Kikindi će se održati turistički susreti, gde će se predstaviti 45 opština i gradova Vojvodine, nadam se is svih gradova. To je prilika da oni koji su nam možda blizu ali nisu imali priliku da upoznaju Kikindupokažemo našu turističku ponudu. U stvari radimo i u Vojvodini i van Vojvodine, dodaje Milankov.

Tih dana u Kikindi podsetićemo se mnogih i upoznati nove manifestacije, osetiti dobru Vojvođansku gastronomiju, iskusiti vinski turizam koji je ostvario veliku ekspanziju u Vojvodini i gostoprimstvo dobrih domaćina.