Kikinda domaćin Međunarodnom futsal turniru za žene

U Srbiji se od 28. do 31. maja održava Međunarodni prijateljski futsal turnir za žene, a domaćin finalne večeri je Kikinda. Ženska futsal reprezentacija Srbije osnovana je pre godinu dana i do sada je odigrano nekoliko utakmica u inostranstvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Sutra u Kikindi igraju se dve važne utakmice. U 17 sati igra se utakmica između Slovačke i Slovenije, a u 20 časova između Srbije i Češke. Ovo je finale Međunarodnog prijateljskog futsal turnira “Srbija 2019” za žene za nas posebno značajan jer je ovo prvi turnir u Srbiji u ovom sportu – istakao je Igor Gačić, tim menadžer nacionalnih futsal selekcija.

Srbije je prvi put domaćin ovom turniru jer je cilj promocija ovog sporta u našoj zemlji.

-Ostvarili smo prvu pobedu protiv Slovenije rezultatom 5:3 u prvom kolu, dok su članice srpske futsal selekcije u drugom kolu izgubile rezultatom 3:2 od Slovačke. Slovačka i Češka imaju po četiri boda, a Srbija tri tako da će se sutra znati pobednik turnira – dodao je Gačić.

Podršku ovom sportskom događaju pružila je gradska uprava, a iz nacionalnog futsal tima pozivaju navijače da dođu na utakmice i podrže srpske reprezentativke. Ulazak je besplatan.