Kikinda dobila donaciju od Ministarstva za zaštitu životne sredine

Državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Robert Jakša i gradonačelnik Nikola Lukač potpisali su ugovor o donaciji kanti za odlaganje otpada. Cilj je da se unapredi zaštita životne okoline, kao i da se unapredi reciklaža otpada.

Cilj nam je da pomognemo lokalnim samoupravama da budu što čistije, kao i komunalnim preduzećima kako bi bila što efikasnija. Kikindi je donirana 131 kanta za odlaganje komunalnog otpada – rekao je Robert Jakša.

Gradonačelnik Nikola Lukač ovom prilikom istakao je da ovo nije prvi ugovor potpisan sa pomenutim Ministarstvom u ovoj godini.

Kante za odlaganje otpada su zapremnine 240 litara i namenjene su domaćinstvima sa pet i više članova. Osim ove donacije od Ministartsva za zaštitu životne sredine dobili smo sredstva za zamenu kotla u Osnovnoj školi “1. oktobar” u Bašaidu. Takođe, početkom godine zajedno smo realizovali projekat vetrozaštitnog pojasa . I u narednom period konkurisaćemo sa novim projektima kako bi unapredili životnu sredinu u našem gradu – dodao je Lukač

Oprema za upravljanje otpadom biće donirana u 34 lokalne samouprave u Srbiji.