Kikinda deo projekta Stalne konferencije gradova i opština

Grad Kikinda našao se među 14 lokalnih samouprava koje su odabrane za Pakete podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou i za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou. Sve ovo je deo projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na loklanom nivou“ koji sprovodi stalna konferencija gradova i opština, a u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SwissPRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Svečano poptisivanje ugovora upriličeno je u okviru zasedanja 46. Skupštine stalne konferencije gradova i opština , a u ime našeg grada Memorandum o saradnji potpisao je gradonačelnik Pavle Markov.

U okviru Paketa podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou, podržano je sedam lokalnih samouprava: uz Kikindu tu su Jagodina, Smederevo, Beograd, Kučevo, Vračar i Veliko Gradište, dok je u okviru Paketa podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou podržano takođe sedam lokalnih samouprava: Loznica, Sombor, Zaječar, Boljevac, Plandište, Žabalj i Medveđa.

Svečanom potpisivanju su uz gradonačelnike i predsednike opština prisustvovali ministarka za Evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović, ministar držane uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branko Ružić, Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji i Dušanka Golubović, predsednica Stalne konferencije gradova i opština.