KC: Promocija knjiga četiri autora

„Kada se ponovo sretnemo“, „Indigo“, „Svici u tegli“ i „Rekvijem za Adama“ naslovi su dela, koja su predstavljena Kikinđanima u velikoj sali Kulturnog centra. Autori dolaze iz iste izdavačke kuće, ali teme o kojima govore potpuno su različite. Ranka Tanasić Barlov piše u romanu „Kada se ponovo sretnemo“ piše, nažalost, veoma aktuelnom problemu, krađi novorođenih beba iz porodilišta, a pisana je u prvom licu, u muškom rodu.

Slađana Kručičan u romanu „Svici u tegli“ govori o čoveku čiji život stagnira dvadesetak godina. Potom mu se dešavaju određeni preokreti. Kako autorka tvrdi, moguće je napraviti paralelu između glavnog junaka i društva u celini.

„Indigo“ je roman koji govori o žrtvama satanističkih sekti. Autorka Tamara Kučan tvrdi da sekte na našim prostorima nalaze sve perfidnije načine vrbuju mlade ljude.

Iako je po zanimanju inženjer elektrotehnike, Aleksandar Đuričić Eš, našao se u svetu umetnosti slučajno, baš kao i glavni lik njegovog romana „Rekvijem za Adama“.

Predstavljeni romani govore o fiktivnim ljudima i događajima. Teme su različite, ali autori su složni u oceni da su veoma životne i da se mnogi mogu pronaći u njima.