Katarina Čarapić i Nabojša Špegar najbolji na kvizu “Šta znaš o zdravlju”

U kategorijama podmlatka i omladine se takmičilo 30 učesnika, iz sedam osnovnih i dve srednje škole, u okviru kviza “Šta znaš o zdravlju”, u organizaciji Crvenog krsa.

Doktor pedijatar, Vesna Tomim, dugogodišnja je saradnica organizacije i na mestu predsednika žirija.

Prema njenom tumačenju, ovakav kviz je osmišljen,  kako bi se što više mladih savladalo, na prvom mestu tehniku pružanja prve pomoći i kako bi bili spremni da u svakom momentu odreaguju, kada je pružanje zdravstvene pomoći u pitanju:

 

-Osobita mi je čast što sam i ove godine u žiriju, u ovakvoj značajnoj promociji zdravlja, kakva je baš ovaj kviz. Ono što je posebno primarno je da se mladi na ovaj način uče i uključuju, ali i brinu o svom zdravlju, kao i zdravlju svoje okoline. To je inicijativa, koju mi pedijatri, kao i svi u Crvenom krstu na ovakav način podstičemo.

Zdravstvena preventiva je kontinuirana aktivnost sa mladima i decom i predstavlja proces koji traje tokom školske godine, navela je sekretarka Crvenog krsta, Danijela Bjeljac i dodala:

-Mladi vršnjački edukatori posećuju škole i prenose znanje koje su i sami stekli na obukama i edukacijama u Crvenom krstu.

Osim dr Vesne Tomin, žiri su sačinjavali i dr Aleksandra Krstić i dr Dragana Grujić.

Oni su jednoglasno utvrdili, da će Čarapić Katarina iz OŠ “Žarko Zrenjanin” i Špegar Nebojša SSŠ “Miloš Crnjanski” , predstavljati Kikindu na pokrajinskoj smotri znanja 10.aprila u Novom Sadu.