Karatisti „Feniksa” nižu medalje na državnim i međunarodnim takmičenjima

Za Karate klub „Feniks“ sezona je počela i više nego dobro. Sa svih turnira do sada kikindski karatisti vratili su se okićeni medaljama, a na poslednje rezultate posebno su ponosni, jer su stigli sa internacionalnog turnira.

U organizaciji „Mawashi“ kluba iz Novog Sada, održano je međunarodno takmičenje, koje je okupilo oko 300 karatista iz Nemačke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije:

-Mi smo prezadovoljni njihovim uspehom, budući da su tri takmičara prvi put učestvovala i okitila se medaljom. Na turniru je bila izuzetno jaka konkurencija, a svi takmičari su imali po nekoliko učešća, da li borbe ili kate, zavisi od discipline. Članovi koji su se prvi put takmičili Luka Stajić, Maša Orelj i Anabela Lajoš su osvojili medalje. Pored toga, naši „standardni“ šampioni Petar Stupar, Vuk Kresoja, Una Kalanj, Nina Stojnić, Nevena Vunjak i Ivana Miladinov takođe su se okitili odličjima, objašnjava trener u klubu „Feniks“ Tanja Sili.

Ovom takmičenju prethodilo je Školsko prvenstvo Vojvodine, gde su kikindski karatisti uzeli sedam odličja u još jačoj konkurenciji, odnosno u konkurenciji od 600 takmičara:

-Osvojili su medalje Suzana Boćan, Jovana Rudan, Uroš Milošev, Radovan Bajić i Srđan Kočiš. Oni su predstavljali svoje škole, a ujedno i KK „Feniks“. Za vikend nas očekuje Kup Vojvodine za mlađi uzrast i Prvenstvo Vojvodine za kadete, juniore i seniore.

U „Feniksu“ se nadaju da će i tu dobro proći, budući da su pripreme bile dugotrajne i intenzivne, a postavljeni su i visoki ciljevi:

-Ovo nam znači mnogo kako bi se kvalifikovali za dalja prvenstva i ulazak među najbolje prvenstveno u Vojvodini, ali i na višem nivou, odnosno u reprezentaciju Srbije.

Dobri rezultati visoko su pozicionirali „Feniks“ na lestvici pokrajinskih karate klubova. Na državnom nivou konkurencija je znatno jača, ali su Kikinđani zadovoljni svojim skorom:

-Na nivou Vojvodine, u svim kategorijama, od poletaraca, preko pionira, nada, kadeta, juniora do seniora imamo dobre rezultate kako u ekipnom, tako i u pojedinačnom nastupu. Državni nivo obuhvata i veću konkurenciju i teže je osvojiti medalju, s obzirom na to da je kod nas u karateu tolika masovnost, da nam se na Prvenstvu Srbije desi da učestvuje 156 klubova i neverovatan broj takmičara. I u toj konkurenciji dolazimo do medalja. Ko prođe ide na kvalifikacije za balkansko prvenstvo, a nadasve i Prvenstvo Evrope.

Osim priprema za takmičenja i odlaska na turnire, u „Feniksu“ je aktuelan i upis novih članova. Zainteresovani više informacija mogu dobiti na treninzima, koji se održavaju u „Partizanu“ ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 19 sati.