Karatisti “Feniksa” na pripremama u Apatinu, Jovani Krstić crni pojas

U Apatinu se od 11. do 17. avgusta održavaju pripreme za najbolje takmičare iz Vojvodine u mlađim uzrasnim kategorijama, na kojima su među 100 takmičara iz 50 klubova, i četiri predstavnika Karate kluba “Feniks” koji rade  disciplinu borbe. Učesnici kampa su standardni reprezentativci Srbije: Petar Stupar, Una Kalanj, Nina Stojnić i Nevena Vunjak.

Treninzi se održavaju dva ili tri puta dnevno, pripreme protiču u najboljem redu, a takmičari “Feniksa” su se pokazali u najboljem svetlu sa visokom formom koja će im služiti za nastavak takmičarske sezone i predstojeća međunarodna takmičenja.

Pored priprema u Apatinu je održano polaganje za predmajstorska i majstorska zvanja, licenciranje sudija, trenera i ispitivaca zvanja u organizaciji Karate saveza Vojvodine i Karate federacije Srbije. Na polaganju za crni pojas uspešno je položila Jovana Krstić iz Kikinde.

Jovana Krstić je članica Karate kluba „Feniks“ deset godina, a karateom se bavi 12 godina. Svojom upornošću i marljivim radom stigla je do majstorskog zvanja crni pojas prvi dan.