Kancelarija za mlade i UG “Atina” u projektu “Podrška ženama”

U okviru realizacije projekta „Podrška ženama“, koji sprovodi UG „Atina“ iz Beograda i članovi kikindske Kancelarije za mlade, organizovana je javna akcija „Devojkama i za devojke“ na Gradskom trgu. Sugrađani su pozvani da se priključe u oslikavanju platna, dimenzije 4/4 koje je imalo simboliku podrške ženama. Kako je objasnila Jovana Zarić, Gimnazijalka i stalna članica Kancelarije za mlade, ovo je prva ovakva aktivnost u okviru projekta:

-Javnu akciju“Devojkama i za devojke“ u sklopu projekta „Podrška ženama“ osmislilo je „Atina“ iz Beograda, a realizovale su ga članice  Kancelarije za mlade iz Kikinde.  Dobili smo  poziv da nakon edukacije u kojima smo  učili pojmove o rodnoj ravnopravnosti,  učestvujemo  u realizaciji akcija. Imamo zadatak da do avgusta realizujemo  pet akcija. Nakon ove akcije, imaćemo izložbu na otvorenom. Na izložbi će biti predstavljene žene, koje su uspešne u svom poslu. Bitno je naglasiti,  da  će akcenat biti samo i jedino na to šta su one postigle do sada,  zahvaljujući jedino svom angažovanju.

Nakon realizovanih radionica, u planu je da se radi na posebnom časopisu, u kom će učesnici pisati o svim aktivnostima i o iskustvima i odzivu i odjeku na građanstvo. Kako Zarić navodi plan je da se kroz ovakav pristup javnosti, što pozitivnije utiče, kako bi svest dostigla taj nivo da se podrška podrzaumeva.