“Kalcedonija” traži radnike

Završetak fabrike “Kalcedonija” u Industrijskoj zoni je u samom finišu. Prema rečima rukovodioca ljudskih resursa Sandre Pejić sa radom u ovom pogonu počeće se 8. januara posle novogodišnjih i božićnih praznika.

 

 

 

 

-U Kikindi će se proizvoditi lagana garderoba majice, potkošulje, helanke i slično. Plan je da zaposlimo oko 300 radnika u ovoj fabrici do kraja 2019. godine. Trenutno je na obuci u Subotici četrdesetak zaposlenih koji će obuku završiti do 21. decembra – istakla je Sandra Pejić, rukovodilac ljudskih resursa.

Naša sagovornica pozvala je zainteresovane da konkurišu za posao, a da se jave i svi oni koji su već slali prijave, a nisu do sada pozvani na razgovor.

-Svaki mesec periodično određena grupa novozaposlenih počeće sa radom. Više neće biti potrebe za obukom u Subotici. Od 8. janara obuke se obavljati u Kikindi. Testiranje i razgovor za posao obavljaju se u prostorijama Filijale NSZ u Kikindi.Potrebni su operateri u proizvodnji odnosno šivači i mehaničari – dodala je Sandra Pejić.

Radne biografije mogu da se šalju i na e-mail adresu: hr@gordon.rs ili da se pozove broj telefona 024/41-55-445. Od kandidata se ne traže posebne obrazovne i stručne kvalifikacije, kao ni prethodno radno iskustvo u tekstilnoj industriji.

-U prvoj fazi testiranja pravimo selekciju i utvrđujemo profil kandidata. Shodno tome preporučujemo određeno radno mesto. Slede individualni razgovori na kojima upoznajemo kandidate sa uslovima zaposlenja, rasponom zarada, benefitima – rekla je naša sagovornica.

“Kalcedonija” u Kikindi obuhvata prostor od 4.500 kvadratnih metara na zemljištu koje je od Grada Kikinde otkupljeno za 12 miliona dinara.

Slične fabrike već postoje u Somboru i Subotici, a paralelno se otvaraju u Kikindi i Kuli. “Kalcedonija” je tekstilni gigant i u Srbiji posluje od 2008. godine. Ima oko 3.000 zaposlenih.