Kabare Ivana Bekjareva i „Zarđalih eksera“ u čast Ranka Žeravice

U kikindskom Narodnom pozorištu protekle večeri mogle su se se čuti interesantne priče, pesme i anegdote. Poznati glumac Ivan Bekjarev i bend „Zarđali ekseri“ su muzičko-scenskim programom privukli pažnju domaće publike, a celokupan prihod od prodaje ulaznica biće prosleđen Fondaciji „Ranko Žeravica“.

-Imao sam sreću da Ranka odavno upoznam, još dok je bio trener „Partizana“. Družili smo se do kraja njegovog života. Ivan Bekjarev je došao na ideju da pomognemo izgradnju muzeja tako što ćemo pomoći Fondaciju, rekao je Bane Ekser, frontmen benda „Zarđali ekseri“.

Fondacija „Ranko Žeravica“ osnovana je marta 2016. godine. Ovu organizaciju do sada su pomagali jedino prijatelji i poštovaoci košarkaškog stručnjaka.

-Fondacija planira da u delu Novog Miloševa, gde je Ranko odrastao, sagradi muzej, košarkaški teren, svlačionice, dečije igralište i jedan mali sport kafe, istakao je Čedomir Žeravica, Rankov sinovac.

Glumac Ivan Bekjarev bio je dugogodišnji prijatelj Ranka Žeravice. Veoma mu je drago što je Čedomir Žeravica odlučio da obeleži njegovo ime na dostojan način i da Fondacija čini sve da se adekvatno vrednuje sve što je Ranko uradio za jugoslovensku i srpsku, ali i svetsku košarku.

Ranko Žeravica, trener vizionar, koji je decenijama gradio temelje današnje moderne košarke na ovim prostorima, imperativ je koji kroz Fondacija želi da sačuva, unapredi i prenese na nove generacije. Kroz košakarško nasleđe Ranka Žeravice može se videti razvojni put dečaka iz Novog Miloševa, do trenera svetskih razmera, kao motiv ili inspiracija za uspeh.