“Jovini pčelari” vrcali med

“Jovini pčelari” vrcali med

Na inicijativu zaposlenih i pčelara pre tri i po godine u Osnovnoj školi “Jovan Popović” osnovana je sekcija “Jovini pčelari”. Učenici nižih i viših razreda na ovaj način uključeni su u sve aktivnosti na pčelinjaku tako da obilaze košnice, pripremaju hranu i aktivno učestvuju u vrcanju meda.

Pomoć u radu pruža im Udruženje pčelara “Kikinda”, a prilikom vrcanja sa njima je bio Mlađen Micić, dugogodišnji pčelar.

-Iako je suncokret podbacio biće meda za “Jovine pčelare”. Očekujem da naši đaci budu zadovoljni jer su puno truda i rada uložili u svoj pčelinjak – istakao je Micić.

Sekciju pohađa petanestak učenika ,a učiteljica Gordana Mišković zadovoljna je njihovim trudom.

-Na pčelinjaku ima posla cele godine i đake ispunjava i raduje svaki odlazak tamo. Trenutno imamo deset pčelinjih društava, a na samom početku imali smo šest. Sledeće godine pokušaćemo da povećamo broj društava i da uključimo još više đaka u našu sekciju – rekla je Gordana Mišković.

Med koji su proizveli “Jovini pčelari” podeliće zajedno sa ostalim đacima u okviru medenog doručka koji će biti organizovan povodom dana škole.